Qui som Dóna'ns la teva opinió Español
Accés usuaris registrats Usuari Clau
Recordar dades d'accés Registra't aquí!
Solidaritat i respecte: dos valors imprescindibles?
Cada cop més, veiem i vivim la diversitat de cultures i de persones al nostre entorn. Els fluxes migratoris, la recerca d'una major qualitat de vida, porten a moltes persones a marxar del seu país. Valors com la solidaritat i el respecte per l'altre, que és diferent a nosaltres, es tornen imprescindibles per tal d'assegurar una bona convivència. Com educarem els nostres fills en aquests valors?
Resposta de l'expert/a Anna Pujol Vallvé
Edat -
Valoració

Solidaritat i respecte són dos valors essencials en la realitat social que actualment vivim. Cada cop més veiem gent al voltant nostre que són diferents a nosaltres, quant al país d'origen, a la llengua, al color de la pell, a les creences, a la manera de pensar. Cada cop més, gent d'altres països busquen millorar les seva situació de vida i emigren amb l'esperança d'un futur. I aquesta tendència migratòria, lluny de disminuir, augmenta cada dia més. Aquesta és la societat en què els nostres fills creixen i viuen.

La solidaritat implica necessàriament una actitud d'empatia: els problemes que té el meu company de classe, de feina, a mi també em preocupen. Em sap greu quan veig que una altra persona pateix, comparteixo el seu patiment i això em mou a fer el que estigui a les meves mans per ajudar-lo.

El respecte per aquells que són diferents a nosaltres esdevé també un valor imprescindible. La diferència ens pot fer por, perquè qüestiona la nostra identitat, però també podem aprendre d'ella. Compartir el què som amb el què són els altres, viure plegats sense perdre la identitat és, sens dubte, una font de riquesa i de creixement.

I aquests valors sustentats sobre la base que jo, que tu, que ell, no som ni millors ni pitjors que ningú, som diferents, i junts podem aprendre, podem compartir, podem créixer. S'insinuen aquí dos nous valors, necessaris perquè es puguin donar els anteriors: el ser humil i el ser agraït, prendre consciència de tot el que hem rebut i rebem a diari, i saber-ne donar gràcies.

Com transmetre aquests valors als nostres fills? Sense cap dubte: amb el propi exemple, posant-lo nosaltres mateixos a la pràctica.

 
 
fes el teu comentari enviar a un amic Imprimir
Valora aquest article 1 2 3 4 5   (5 = molt interessant)

Política de Privacitat   |   Nota Legal   |   © 2011 FAMILIA FORUM

És una iniciativa de

amb el suport de

amb la col·laboració de